سنگآهن و زغالسنگ همیشه در رقابت قیمتی بودند. این دو در سال 2020 به شیوع ویروس کرونا جهش قیمت متفاوتی را پشتسر گذراندند. با شروع سال 2020 هر تن سنگآهن 62 درصد بود که در محدوده ی 90 تا 95 دلاری معامله می شد و در طرف مقابل زغالسنگ هم نرخی معادل 135 تا 140 دلاری داشت. اما این تنها آغاز ماجرای مسیر رقابتی این دو بود، چرا که با ظهور ویروس کرونا و تاثیرات مخرب آن بر بازارهای جهانی داشت باعث شد تولید معادن را مختل و از طرفی دیگر دست فولادسازان را کوتاه شود.
شیوع گستردهی کرونا موجب شد تا در ماه آوریل قیمت های سنگآهن و زغالسنگ به ترتیب تا 85 و 120 دلار کاهش یابد. با ادامه کرونا در برزیل قطب سنگآهنی جهان بسیارجدیتر دیده می شد و البته تولید و صادرات این محصول تحت تاثیر قرار گرفت. برزیل درگیر شیوع ویروسی شده بود که یکی از شاخصهای تعیینکنندهی اصلی اقتصادیاش را نشانه گرفته بود. اما در سویی دیگر اوضاع برای استرالیا دیگر قطب سنگآهنی بهتر روایت میشد و وقفه ی آنچنانی در صادرات زغالسنگ این کشور بهوجود نیامده بود به گونهای که در ماه سپتامبر رشد قیمت زغالسنگ و البته سنگآهن این را در محدودهی یکسان قیمتی 125 تا 130 دلار در هرتن قرار داد.
با آغاز سه ماهه چهارم 2020 این چین بود که با اعلام منع واردات زغالسنگ از استرالیا بازار این محصول را تحت شعاع قرار داد و به نوعی زمینگیر کرد به حدی که در ماه پایانی سال یعنی دسامبر نرخ آن از 103 دلار هیچوقت بالاتر نرفت و در همان تراز آرام گرفت.
اما بهبود شرایط اقتصادی و تولید چین به عنوان فولادساز برتر جهان تقاضای آن ها را برای سنگآهن بالا برد و باعث شد که این محصصول در تراز های بالای قیمتی قرار گیرد که حداقل در چند سال اخیر بی سابقه بوده است؛ ترازی به ارزش 170 دلار در هر تن.
در نهایت، سال 2020 بدینگونه برای این دو سپری شد و اما رقابت میان سنگآهن و زغالسنگ همچنان ادامه خواهد داشت؛ رقابتی میان یاران یا رقبا به نرخ تمام شده ی فولاد.
ارسال دیدگاه
دیدگاه شما بعد از تایید در قسمت نظرات نمایش داده خواهد شد.